Acidul Hialuronic este probabil cea mai mare vedeta si cel mai sonor nume pe care o companie o poate folosi pe eticheta. Brusc, acea molecula minune cu un pret piperat folosita de medici in injectari pentru a modifica volumul si forma fetei sau a corpului apare pe eticheta cremei pe care o cumperi de la supermarket sau de la farmacie. Si mai exista in reclame si un studiu obscur de garanteaza eficienta acesteia, bazat pe testimoniale, conform carora, „99% dintre femei au observat o imbunatatire cu x% a ridurilor”.
De ce te-ai mai adresa unui chirurg estetician sau unui dermatolog, pentru a plati o consultatie poate mai scumpa decat crema din reclama de la tv + n proceduri pe care ti le recomanda hotul, doar pentru a profita de portofelul tau? Din pacate, si si mai din pacate uneori pe buna dreptate, increderea in medic a scazut dramatic in ultimii ani, golul fiind umplut de increderea in media, social media si influenceri.
Despre cum exista medici cu o etica precara care adauga cat se poate de mult in nota de plata pentru a creste cifra de afaceri voi vorbi cu o alta ocazie.
Acidul hialuronic este o substanta cu molecula suficient de mare incat sa nu poata strabate bariera pielii, ramanand „uns” pe piele, deasupra acesteia. Este acidul hialuronic un component util in creme si produse cosmetice? Fiind o substanta ce atrage apa si umecteaza stratul superficial al epidermului, poate fi un ajutor de nadejde in cazul pielii uscate. Iar eficacitatea lui, comparativ cu un lot de oameni care nu folosesc niciun fel de crema niciodata, este „de-adevaratelea”.
Insa nu este nici pe departe un component minune pentru pielea ta, ci mai degraba un component minune al reclamei produsului respectiv ce te va face, probabil, sa ti-l doresti, sperand ca gogosile pe care ti le vinde compania sunt gustoase.
O crema cu acid hialuronic poate costa de cateva ori mai mult decat una fara. Efectul este de hidratare. Dar exista substante de multe ori mai capabile sa iti ofere o hidratare excelenta a pielii, mult mai ieftine si fara un nume atat de sonor. Expresia „intra in piele” este o minciuna murdara a celor ce vor cu orice pret sa faca un profit insemnat in detrimentul eticii si al sinceritatii fata de potentialii clienti.
No Comments